Salam, sedar x sedar semakin hari kita semakin berusia..macam2 pengalaman dah kita tempuhi, macam2 dugaan juga kita lalui..semakin kita sibuk dengan hal dunia, semakin kita lupa dengan hal akhirat.. Kat bawah nih merupakan ciri2 bg seseorang yang dah lanjut usia… ( macam aku kot )

1. Dulu,kalau nak membaca…. dari jauh pun boleh
baca.Sekarang dekat-dekat tak nampak… ..kena jauh-jauh
sikit.

2. Dulu kalau nak kencing,dari jauh…
suuurrrrr!!! !!masuk.. . .!!!!.Sekarang, kalau nak
kencing,kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas… baru masuk…

3. Dulu,masa tidur menghadap muka…
rapat-rapat, sekarang, berlaga punggung saje… itu pun dah
kira rapat sangat dah tu…..

4. Dulu,mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi ( dalam
kereta ke,handbag ke..),sekarang, bawa juga… tapi minyak
angin la…

5. Dulu,pakai baju mesti sama… sama color,sama
design,sama brand… sedondon… Sekarang,”Asal kau
ada baju nak pakai udah le… !”

6. Dulu,kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai
sejam iron tudung… pakai tudung… ..Sekarang,
“Alah… you pakai yang “wrinkle free” tu je
la…. .!” ( dalam hati… macam la ada orang nak tengok
dia… hiyyyy!!!Malam tadi tak mau nak gosok…
lembab!!)

7. Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini
shopping,sekarang. .. tunggu dalam kereta jer.Kejap-kejap
SMS… “Lama lagi ker?” “Apa aje yang you
cari nie… ?” AHAHAHAHA!!! !!!!

8. Dulu,hebat.. visit here. .!!!sebulan sampai 12 kali…
sekarang,kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat
juge…

9.. Dulu, menunggu pun dah keras… sekarang, menunggu nak
keras… .

10. Dulu,isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh,suruh
buke…. jangan pakai apa-apa.Sekarang, isteri nak tidur
pakai kemban pun kena suruh buke juga… .”Pakai baju
yang senonoh sikit tak boleh ker… ? AHAHAHAHAHA~ !!!

p/s kalau ada ciri2 nih kat diri korang, pintu taubat masih terbuka…sama2 lah kita muhasabah diri yer…

salam

Topik-topik yang berkaitan:

Selamat Menyambut Syawal….
Assalamualaikum kepada semua kawan-kawan dan juga pembaca blog ini… saya ingin…

Kenangan Terindah bersama mu
Sebut jer pasal kenangan terindah nih, mesti ada yang fikir pasal kenangan denga…

Nothing to say
Selamat Tahun Baru Cina kepada kaum cina di Malaysia khususnya… di sebalik kes…

Time is Gold: Convert your blog into money making site
After I converted this website into a blog, I realized that I wanted more than j…

Topik-topik yang berkaitan:

Selamat Menyambut Syawal….
Assalamualaikum kepada semua kawan-kawan dan juga pembaca blog ini... saya ingin...
Penat + xda Masa = Malas
Assalamualaikum, First of all aku nak wish epi ari raya Qurban kepada semua u...
Kegilaan Bisnes Internet dan Google Adsense
Sebut sahaja bisnes internet, semua orang tau... Bisnes internet = jutawan. Tapi...
YeAh dah nak Raya
Selamat hari raya kpd yang sudi melawat blog nih, berhati2 semasa pulang ber...