out of box

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia

Dari kuala lumpur ke kuala perlis
Singgah sebentar di Bandar Pendang
Lama betul saya tak menulis
Blog ni pon dah bersawang

Belek punya belek, entry dalam blog nih, rupa-rupanya dah berusia 8 tahun. Kali terakhir di update adalah pada bulan Februari yang lepas. Bila baca entry-entry lama, jumpa la semula nama-nama kawan blogger yang pernah komen di blog usang ni seperti Suth, kujie, irwandhanill, earncent dan lain2 yang sekarang dah jadi otai dunia online. Mungkin kalo aku tag diorang sekarang tentang artikel ni xtentu diorang nak lawat sebb dah terlampau lama aku tinggalkan dunia blogging ni.

Entah kenapa tiba-tiba teringat nak update blog ni dengan entry yang baru. Mungkin rindu nak menulis semula kot. Masa tengah blogwalking kat entry sendiri, aku tersesat ke blog saudara suth, seorang kenalan blogger yang tidak kurang hebatnya. Blog beliau penuh dengan ilmu-ilmu duit online, namun ada 1 entry terbaru beliau yang yang membuatkan diri ini terpana seketika.

Enty tersebut menceritakan kenapa beliau mula berniaga. Bermula sebagai seorang blogger sambilan dan sekarang menjadi seorang blogger sepenuh masa. Bermula dari seorang yang kesempitan dengan masalah kewangan dan sekarang beliau telah melalui zaman bebas kewanngan. Namun sesuatu yang menarik dalam petikan entry tersebut adalah berkenaan dengan tujuan beliau mencari duit.

Pada permulaannya beliau hanya bertujuan untuk mendapatkan dana perkahwinan, kemudian hilang tujuan. Selang beberapa tahun dialam perkahwinan, beliau mula berniaga dengan tujuan untuk menambahbaik kewangan keluarga, membantu kedua orang tua menunaikan haji namun setelah kesemuanya tercapai, hatinya masih belum jelas dengan tujuan beliau berniaga sehinggalah beliau mendengar sebuah slot bualbicara di stesen radio.

Apa yang membuatkan aku terpana tu adalah kerana selepas mendengar rancangan tersebut, beliau akhirnya mendapat jawapan yang hakiki. Ya, segala pekerjaan yang kita lakukan didunia ini adalah hanya kerana ALLAH taala. Setelah kita niatkan segalanya hanya kerana Allah barulah kita berjaya mendapatkan kebahagian di dunia dan akhirat.

Surah Aal-e-Imran 【GRACO グレコ】ISOFIX対応チャイルドシート G-FIX ジーフィックス (ブラック BK)67206 , NIKE(ナイキ) TERMINATOR ZOOM LOW (ターミネーター) [309248-041] 819-000009-331 Ayat 185 :

“Tiap-tiap yang bernyawa akan merasai mati 【CUCKOO New圧力名人(超高圧発芽酵素玄米炊飯器)】 , dan bahawasanya pada hari kiamat sahajalah akan disempurnakan balasan kamu. Ketika itu sesiapa yang dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke syurga maka sesungguhnya ia telah berjaya. Dan (ingatlah bahawa) kehidupan di dunia ini (meliputi segala kemewahannya dan pangkat kebesarannya) tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang yang terpedaya.“

Walaupun entry ini taklah sebagus beliau, namun aku harapkan korang semua mendapat sedikit input daripadanya. Aku mula sedar dunia yang dikejar, tidak akan pernah menunggu kita malah semakin menjauh. Sedangkan jika kita mencari akhirat, insya Allah dunia pula yang akan mengejar kita. Wallahu’alam.. 財布 メンズ レディース 本革 短財布 ナイルクロコ革 L字ファスナー コンパクト 財布 Maturi マトゥーリ バニラ/ブラック クロコダイル 財布 ウォレット ギフト プレゼント

Topik-topik yang berkaitan:

fvfdv
vfdf

Ada apa dengan Langkawi – Edisi Mencari Beronok
Assalamualaikum.. dan salam sejahtera,
Aktiviti hujung minggu biasanya aku ak…

Bini-biniku gangster VS Hantu Bonceng
Assalamualakum dan salam sejahtera
Memenuhkan hujung minggu dengan menontong …

Repost: Mission in action atau Missing in action ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Macam best jer tajuk entry kali nih, “…

Topik-topik yang berkaitan:

fvfdv
vfdf
Ada apa dengan Langkawi - Edisi Mencari Beronok
Assalamualaikum.. dan salam sejahtera, Aktiviti hujung minggu biasanya aku ak...
Bini-biniku gangster VS Hantu Bonceng
Assalamualakum dan salam sejahtera Memenuhkan hujung minggu dengan menontong ...
Repost: Mission in action atau Missing in action ?
Assalamualaikum dan salam sejahtera, Macam best jer tajuk entry kali nih, “...