Blog

This Is Our Latest Blog Post.
Sep 0
Sep 0

Kejatuhan Nilai emas dan Pengukuhan Nilai USD satu PENIPUAN

“Jika anda ingin mempelopori penguasaan ekonomi di Malaysia, bermula lah dengan emas.” Assalamualaikum dan salam sejahtera, Kegemparan bahawa kejatuhan nilai emas secara mendadak telah mengejutkan seluruh pelabur-pelabur newbie. Mereka merasakan dunia bagaikan gelap seketika kerana Harga emas jatuh sebayak 11.5% merupakan satu nilai yang sangat besar. Jika melabur setakat 10 – 20 gram mungkin tak […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Kenapa Hanis Zalikha lebih popular dari blog aku

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Menjadi antara yang popular mungkin menjadi idaman setiap insan. Ini menyebabkan mereka yang mengimpikan status popular ini sanggup melakukan perkara yang baik mahupun perkara yang jahat. Kesan daripada status popular ini, dapat meningkatkan traffic yang tinggi ke blog kendalian mereka. Berbeza pula dengan artis-artis, ahli sukan dan ahli politik. Mereka mempunyai […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Mengapakah aku mula berblogging?

Assalamualaikum dan salam sejahtera sebagai pemula bicara. Seperti biasa, hari ni aku menyesatkan diri membaca blog-blog orang untuk menerbitkan idea yang dah semakin tepu nih. Dalam kesesatan aku melayari internet hari ni, maka alkisahnya terjumpa lah aku dengan sebuah blog yang dikenali sebagai FCUCOMMUNITY. Blog nih dulunya popular kerana berjaya menarik pelawat mereka untuk menjadi […]

  Read more
Aug 0
Aug 0

I’m going for 30. What should I do?

“Memori indah dulu kian menyepi, kehidupan lalu kian menghilang, yang mendatang belum pasti hala tujunya. Namun apa yang pasti waktu sekarang diri ini masih lagi diam membisu tanpa sebarang perubahan yang membanggakan. Noktah!” Tahun 2010 memberi penuh makna buat diri ini kerana dipertemukan jodoh dengan insan tercinta. Syukur kehadrat Illahi kerana mempermudahkan segala urusan menuju […]

  Read more
May 0
May 0

Working From Home: Sometimes You Got to Tell them to Shut Up

Very recently I had the opportunity to spend several days writing without being interrupted. No, I didn’t sit at the computer for several days straight. What I’m saying is that my friends were at camp (sleep over) and dear honey was at work and I had time to write to my heart’s content. I had […]

  Read more
Jan 0
Jan 0

Nothing to say

Selamat Tahun Baru Cina kepada kaum cina di Malaysia khususnya… di sebalik keseronokan menyambut kemeriahan tahun baru cina kali nih, aku terpaksa bekerja untuk standby kat site office.. busan beb.. orang sumer xda tinggal aku sensorang kat site office mentelaah drawing la kononnyer… nasib la kat site office nih ada sambungan internet, buleh jugak aku […]

  Read more
Dec 0
Dec 0

10 Tanda yang kita dah meningkat usia

Salam, sedar x sedar semakin hari kita semakin berusia..macam2 pengalaman dah kita tempuhi, macam2 dugaan juga kita lalui..semakin kita sibuk dengan hal dunia, semakin kita lupa dengan hal akhirat.. Kat bawah nih merupakan ciri2 bg seseorang yang dah lanjut usia… ( macam aku kot ) 1. Dulu,kalau nak membaca…. dari jauh pun boleh baca.Sekarang dekat-dekat […]

  Read more
Nov 0
Nov 0

Duit Online pertama…

Salam, Setelah sekian lama menanti dan mengkaji, akhirnya dapat jua membuktikan yang kita boleh dapat duit dalam internet nih.. berikut merupakan email yang diterima menyatakan akaun paypal saya telah terisi dengan USD 6.35 Nih Plak bukti transaksi dalam akaun paypal… p/s hee da dapat uit online… anda bile lagi?? hehehe Kalau nak Join apa yg […]

  Read more
Oct 0
Oct 0

Kenangan Terindah bersama mu

Sebut jer pasal kenangan terindah nih, mesti ada yang fikir pasal kenangan dengan yang tersayangkan… Sebenarnya ada yang lebih indah dr kenangan dengan yang tersayang yang xmungkin kita dapat balik sekarang… Apa yer? Kenangan kita masa sekolah dulu lah… Cuba Ingat Balik peristiwa nih…. Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?….hmm, mesti pegang cawan […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

YeAh dah nak Raya

Selamat hari raya kpd yang sudi melawat blog nih, berhati2 semasa pulang beraya semoga hari raya yang mulia ini tidak bertukar menjadi kisah duka buat kamu semua… Topik-topik yang berkaitan:Mungkin anda adalah MANGSA??Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membaca…Kegilaan Bisnes Internet dan Google AdsenseSebut sahaja bisnes internet, semua orang tau… Bisnes […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Diantara Kesibukan dan Dilema….

Assalamualaikum, pagi ahad harini aku menghantar order kuih batang buruk kat kedai runcit, di TTDI Shah Alam, nak raya nih, kena ar cari duit poket sket. viagra free sample. Kalau malas2 xdapat ar nak beraya nanti sebab aku bukan dari keluarga yang senang pon… Masa tunggu tuan kedai runcit tuh tuk berurusan dengan dia, aku […]

  Read more
Jun 0
Jun 0

Kegilaan Bisnes Internet dan Google Adsense : Bhg 2

Assalamualaikum, Dalam entry yang lepas saya menyentuh isu monsun biznes yang di anjurkan oleh MRSB yang mana menyediakan pekhidmatan perniagaan internet kepada mereka yang berminat untuk memulakan perniagaan internet di rumah, malangnya sistem yang di tawarkan mereka bagaikan jauh panggang dari api… hangat-hangat taik ayam dan seangkatan dengan peribahasa ini.. mengapa saya berani cakap macam […]

  Read more