Blog

This Is Our Latest Blog Post.
Mar 0
Mar 0

Kenangan…..

alahai!!! teringat lak zaman sekolah dolu2!! rindu pulak kat membe2 lame!! – pekabo ek diorang??dah kawen ke?? da ada anak ke?? – dah kaye kot… heeee mase skolah rendah dulu: kat sekolah ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok dah mintak duit nak beli walaupun isikandung cerita buku tu dah tau.nak jugak […]

  Read more
Mar 0
Mar 0

Jimatkan Panggilan Telefon anda Dengan VOiP

VOiP singkatan kepada “voice over internet protocol”. VOiP di Malaysia ini mungkin masih baru lagi tetapi bagi negara negara maju yang sedang pesat membangun telah lama mempraktikan penggunaan VOiP di dalam urusan seharian mereka. Di Malaysia, VOiP hanya meluas penggunaannya bagi kaki chatting sama ada menggunakan Yahoo Messenger mahupun MSN messenger. Bagi pengguna internet di […]

  Read more
Feb 0
Feb 0

Pesta Baju Tidur Untuk Nuffnanger

Bersempena dengan hari ulang tahun Nuffnang Sdn Bhd, mereka telah mengadakan satu pertandingan menulis blog yang bertajuk “I Sleep Better With Chipster” . Untuk menghadiri pajama parti ataupun parti baju tidur ni, Blogger ataupun Nuffnanger perlu menulis satu article mengenai “I Sleep Better With Chipster” .Pesta tersebut akan diadakan di Borneo Baruk Club, Kuala Lumpur. […]

  Read more
Feb 0
Feb 0

Khas buat perempuan yang suka mengait

Tree Cozy Tree, Yarn 600″h x 300″w x 300″d(varies) 2005 Sculpture in the Heights Public Art Competition, Heights Arts, Cleveland Heights, OH (juried) Winner – 2005 Tree Cozy is a tree – a natural object representing masculinity and strength –covered with a crocheted cozy – an emphatically handmade blanket representing femininity and comfort. On the […]

  Read more
Oct 0
Oct 0

Bahagiakah perkahwinan hanya kerana cinta

Barangkali kisah ini boleh menjadi renungan bagi kita, terutamanya yang ingin berumah tangga : Alkisah, seorang pemuda miskin bernama Jamil, berasal dari Benut, Pontian. Keluarganya hanyalah keluarga sederhana.Tidaklah disebut miskin. Ayahnya sehari-hari bekerja sebagai tukang jahit dikampungnya. Karena kegigihannya, Jamil berjaya melanjutkan pelajaran hingga ke UTM walaupun dengan perbelanjaan seadanya. Semasa semester 3 di kampus, […]

  Read more
Oct 0
Oct 0

Keli oh Keli

Assalamualaikum wbh Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Saya memang berasal dari kampung Sungai Gatom di Labis Johor. Sungai di Labis dulu airnya bersih. Waktu kecil memang selalu mandi di sungai Labis ini di bawah jambatan sebelah Masid Jamek Labis. Teringat lagi waktu dahulu walaupun dah bersekolah rendah tetapi setiap kali mandi […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

DAH kena TAg………

Sori ar lambat membalas tag nih….almaklum baru pertamakali kena tag… Ok..kita mulakan dengan tag dari Rokudaime_jr Sejak bila anda mula berpuasa penuh?? > hmmmm mula berposa ek… seingat aku lah ka, aku mula berposa sebab dapat upah sehari posa penuh dapat rm 5 dari mak aku…. hehehe masa tuh umur 6 tahun….duit raya beb… sebulan […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Kecantikan Wanita

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya “Mengapa engkau menangis?” “Kerana aku seorang wanita”, kata sang ibu kepadanya. “Aku tidak mengerti”, kata anak itu. Ibunya hanya memeluknya dan berkata, “Dan kau tak akan pernah mengerti” Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, “Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?” “Semua wanita menangis tanpa alasan”, hanya itu […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Maafkan Daku….

Rejab telah melabuhkan sayapnya. Menyusul nanti Syaban, juga akan melabuhkan tirainya dan diikuti dengan kemunculan Ramadhan yang penuh padanya berbagai kemuliaan. Alhamdulillah, tidak beberapa hari lagi kita akan bersama-sama menyambut kehadiran Ramadhan al Mubarak 1428 Hijrah. Tidak kita sedari bahawa sudah berlalunya Ramadhan 1427 H, setahun yang lalu, kini tiba kembali kehadirannya. Ayuh, kita bersama […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Luangkan sedikit masa untuk Allah…

Baca jika anda ada masa untuk ALLAH. Bacalah sehingga habis. Saya hampir membuang email ini namun saya telah diberi keberkatan untuk membaca terus hingga ke penghujung. ALLAH , bila saya membaca e-mail ini, saya fikir saya tidak ada masa untuk ini…. Lebih lebih lagi diwaktu kerja. Kemudian saya tersedar bahawa pemikiran semacam inilah yang …. […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Doa yang termakbul….

Assalamualaikum….. Kejadian ini benar2 berlaku di Makkah…..member office pergi ke Makkah menunaikan Umrah. Bertolak 10 Jun 2007 dan pulang ke Malaysia 27 Jun 2007. Ceritanya berlaku kat hospital Makkah. Ibu malang ini telah mempunyai 2 orang anak perempuan dan mengandungkan anak ketiganya yang menurut kata doctor anak itu juga seorang perempuan. Memandangkan ibu itu sudah […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

JANGAN MENYIKSA DIRI

Allah S.W.T menciptakan dunia seisinya untuk kemudahan manusia itu sendiri, oleh itu hendaklah manusia memanfaatkannya. Sahabat Anas menceritakan bahwa satu hari Rasulullah S.A.W melihat seorang yang dipapah oleh kedua orang anaknya menunaikan haji dengan berjalan kaki. Apabila melihat keadan itu maka baginda betanya, “Mengapa dengan orang ini?” Dua anak itu berkata, “Dia bernazar hendak menunaikan […]

  Read more