Blog

This Is Our Latest Blog Post.
Feb 0
Feb 0

10 PERKARA YANG TAK MAMPU DIBELI DENGAN DUIT

DUIT, di zaman materialistik sekarang ini, semua orang mahukan duit. Orang dewasa, remaja bahkan kanak-kanak kecil sekalipun kenal dengan sekeping kertas yang diberi nama “duit”. Memang duit penting dalam kehidupan, tanpa alat tukar ini kita tidak boleh memenuhi keperluan hidup. Duit membuatkan manusia melakukan perkara yang diharamkan, manusia menjadi rakus kerana duit, manusia pecah amanah, […]

  Read more
Feb 0
Feb 0

Membeli masa

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Lama rasanya xmenjenguk blog yang dah bersawang nih.. namun ada juga pengunjung yang secara tidak sengaja masuk ke blog ini untuk mendapatkan maklumat. Semoga pencarian kalian berhasil lah hendaknya. Buat mengubati rindu diri ini untuk menulis, aku nak kongsi sikit dengan nkorang macam mana nak beli masa Kalau dulu zaman belajar, […]

  Read more
Jan 0
Jan 0

Cara letak hide shoutbox di Blog

Assalamualaikum, ringkas jer kali nih… aku nak ajar nkorang satu trick camner nak bubuh hidden shoutbox kat dalam blog wordpress nkorang. Free dan xperlu bayar apa-apa cas pemasangan pon.. caranya adalah, STEP1 buka Appearence>>Widgets drag Arbitrary text or HTML ke bahagian sidebar kemudian copy code dibawah dan pastekan ke ruangan text tadi   <style type=”text/css”> […]

  Read more
Jan 0
Jan 0

Cara letak signature dalam Blog

Assalamualaikum, ringkas jer kali nih… aku just nak ajar nkorang camner nak buat penulisan nkorang nampak unik dan vesertile dengan adanya signature yang ausome… step1 Layari lamanweb http://www.mylivesignature.com untuk mendapatkan senarai signature menarik untuk blog nkorang step2 setelah selesai merekabentuk design signature nkorang di web tersebut, nkorang akan dapat signature begini Step3 login ke flickr.com […]

  Read more
Oct 0
Oct 0

Hacked By Shade

Hacked By Shade Hacked By Shade   GreetZ: Prosox – Sxtz – KDZ – RxR HaCkEr – GeNErAL – HolaKo – Golden-Hacker – ~Abo-Al EoS Twitter: @ShadeHaxor Topik-topik yang berkaitan:Feng Shui……..which one is yours???Take just a minute to take this test &amp; see what happens! If you are hon…It’s Now to turn your PC into […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Lima Plugin WAJIB ADA pada Blog WordPress anda

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Blogging atau Berblog merupakan trend terkini anak-anak muda. Tiada Blog umpama seekor katak yang dikurung dalam tempurung, maka setiap hari beribu malah berjuta pendaftaran blog di hosting blogger.com. Kewujudan blog umpama cendawan yang tumbuh selepas hujan. Namun tujuan utama mewujudkan sebuah blog masih bersifat subjektif. Ada yang bertujuan untuk menjana pendapatan […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Kejatuhan Nilai emas dan Pengukuhan Nilai USD satu PENIPUAN

“Jika anda ingin mempelopori penguasaan ekonomi di Malaysia, bermula lah dengan emas.” Assalamualaikum dan salam sejahtera, Kegemparan bahawa kejatuhan nilai emas secara mendadak telah mengejutkan seluruh pelabur-pelabur newbie. Mereka merasakan dunia bagaikan gelap seketika kerana Harga emas jatuh sebayak 11.5% merupakan satu nilai yang sangat besar. Jika melabur setakat 10 – 20 gram mungkin tak […]

  Read more
Jun 0
Jun 0

Pemburu Emas Yamashita

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Kebelakangan nih aku lebih gemar menulis entry mengenai emas. Bukan lah nak membangga diri yang emas dah berkilo dalam tangan, tapi nak ajak nkorang semua beralih dari menyimpan duit kertas dengan menyimpan emas. Banyak kelebihan menyimpan emas nih, selain boleh bergaya ala ala mami jarum tuh, korang boleh gunakan sebagai alat […]

  Read more
May 0
May 0

Simpanan ASB vs Simpanan Emas Fizikal

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Keinginan memiliki motorsikal idaman memang menjadi kegilaan segenap anak muda yang rata-rata berumur 17 tahun hingga 25 tahun. Keanggunan rekabentuk terkini membuatkan mereka sanggup melakukan apa sahaja kerja asalkan dapat memiliki motorsikal keluaran terkini. Ada yang sanggup menjadi keldai lumba haram dan keldai dadah demi mengejar impian yang tidak seberapa. Penjual-penjual […]

  Read more
May 0
May 0

10 idea mencari hadiah undangan perkahwinan

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Seperti biasa aku bagi salam kat nkorang tanpa bersahut, hee.. mungkin blog ini hanya dikunjungi silent reader sahaja, xpun memang xda langsung readers (syok syok sendiri la tuue) . Ok lah, tajuk entry aku kali nih berkaitan dengan undangan majlis perkahwinan, yang herannya, asal cuti sekolah jer, mesti dapat kad jemputan […]

  Read more
May 0
May 0

Pendapatan Aktif Vs Pendapatan Pasif

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Syukur kita kepada Allah kerana dipertemukan lagi dalam siri penulisan di weblog Ketuk_Angel. Tidak banyak yang dapat aku kongsikan bersama nkorang semua di sepanjang penubuhan weblog ini, yang ada hanyalah pendapat peribadi dan sedikit penulisan yang mungkin boleh dijadikan iktibar dan pengajaran sesama kita. Bermula dari siri penulisan pendapatan online, teknik […]

  Read more
May 0
May 0

6 cara basic jana pendapatan secara online

Assalamualaikum dan salam sejahtera Lama sudah x menulis didalam blog nih, jemu pulak rasanya bila masuk page blog nih Nampak content yang sama. Hari nih aku merasakan hari yang sesuai untuk aku menulis entry terbaru bagi memenuhkan ruang celoteh di blog. Mari aku ajak nkorang buat sikit kajian rambang mengenai dunia Bloging. Rata-rata pemilik blog […]

  Read more