Blog

This Is Our Latest Blog Post.
Feb 0
Feb 0

10 PERKARA YANG TAK MAMPU DIBELI DENGAN DUIT

DUIT, di zaman materialistik sekarang ini, semua orang mahukan duit. Orang dewasa, remaja bahkan kanak-kanak kecil sekalipun kenal dengan sekeping kertas yang diberi nama “duit”. Memang duit penting dalam kehidupan, tanpa alat tukar ini kita tidak boleh memenuhi keperluan hidup. Duit membuatkan manusia melakukan perkara yang diharamkan, manusia menjadi rakus kerana duit, manusia pecah amanah, […]

  Read more
Feb 0
Feb 0

Membeli masa

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Lama rasanya xmenjenguk blog yang dah bersawang nih.. namun ada juga pengunjung yang secara tidak sengaja masuk ke blog ini untuk mendapatkan maklumat. Semoga pencarian kalian berhasil lah hendaknya. Buat mengubati rindu diri ini untuk menulis, aku nak kongsi sikit dengan nkorang macam mana nak beli masa Kalau dulu zaman belajar, […]

  Read more
Oct 0
Oct 0

Hacked By Shade

Hacked By Shade Hacked By Shade   GreetZ: Prosox – Sxtz – KDZ – RxR HaCkEr – GeNErAL – HolaKo – Golden-Hacker – ~Abo-Al EoS Twitter: @ShadeHaxor Topik-topik yang berkaitan:Feng Shui……..which one is yours???Take just a minute to take this test & see what happens! If you are hon…Keghairahan mengejar pendapatan sambilan yang melampauAssalamuaalaikum dan […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Kejatuhan Nilai emas dan Pengukuhan Nilai USD satu PENIPUAN

“Jika anda ingin mempelopori penguasaan ekonomi di Malaysia, bermula lah dengan emas.” Assalamualaikum dan salam sejahtera, Kegemparan bahawa kejatuhan nilai emas secara mendadak telah mengejutkan seluruh pelabur-pelabur newbie. Mereka merasakan dunia bagaikan gelap seketika kerana Harga emas jatuh sebayak 11.5% merupakan satu nilai yang sangat besar. Jika melabur setakat 10 – 20 gram mungkin tak […]

  Read more
Jun 0
Jun 0

Pemburu Emas Yamashita

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Kebelakangan nih aku lebih gemar menulis entry mengenai emas. Bukan lah nak membangga diri yang emas dah berkilo dalam tangan, tapi nak ajak nkorang semua beralih dari menyimpan duit kertas dengan menyimpan emas. Banyak kelebihan menyimpan emas nih, selain boleh bergaya ala ala mami jarum tuh, korang boleh gunakan sebagai alat […]

  Read more
May 0
May 0

Simpanan ASB vs Simpanan Emas Fizikal

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Keinginan memiliki motorsikal idaman memang menjadi kegilaan segenap anak muda yang rata-rata berumur 17 tahun hingga 25 tahun. Keanggunan rekabentuk terkini membuatkan mereka sanggup melakukan apa sahaja kerja asalkan dapat memiliki motorsikal keluaran terkini. Ada yang sanggup menjadi keldai lumba haram dan keldai dadah demi mengejar impian yang tidak seberapa. Penjual-penjual […]

  Read more
Nov 0
Nov 0

Public Fine Gold dan Barang Kemas merupakan satu pelaburan

Assalamualaikum, Lagi sebulan aku akan melangkah ke alam baru selepas 27tahun bergelar teruna ( ahaks ). Alam yang orang kata penuh dugaan dan cabaran.  Kalau dulu, aku berbelanja hanya sekadar RM400 – RM600 sebulan, bulan depan perbelanjaan tuh mungkin berganda, atau pun aku terpaksa berdiet cket sebab nak kena syer berdua dengan isteri yang tercinta.. […]

  Read more
Sep 0
Sep 0

Keghairahan mengejar pendapatan sambilan yang melampau

Assalamuaalaikum dan salam sejahtera kepada kalian semua, Dikesempatan ini aku nak ucapkan selamat menyabut hari raya aidilfitri dan masih belum terlambat kiranya aku memohon maaf di atas ketelanjuran kata semasa menulis blog ini. Jutaan terima kasih tidak terhingga kepada pembaca-pembaca blog yang sudi membaca dan memberi komen. Tidak banyak yang dapat aku himpunkan di dalam […]

  Read more
May 0
May 0

Adsense Alternatives – Monitizes your revenue

Google AdSense is the current leader in content-sensitive web-based marketing. Webmasters can place Google AdSense JavaScript code on their web pages in order to allow Google’s servers to show context sensitive advertisements (Google Adwords). The left hand side of this page shows an example of a Google AdSense skyscraper displaying a text or image ad. […]

  Read more
Nov 0
Nov 0

Download and Watch Movie Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-Man: Homecoming (2017) Director : Jon Watts. Writer : John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, Jon Watts, Erik Sommers, Chris McKenna, Christopher D. Ford. Producer : Kevin Feige, Amy Pascal. Release : July 5, 2017 Country : United States of America. Production Company : Columbia Pictures, Marvel Studios, LStar Capital, Pascal Pictures. Language : English. […]

  Read more
Aug 0
Aug 0

It’s Now to turn your PC into Cash Machine

Right now your PC is bored. It could be earning you cash instead! I recently registered for the Gomez PEER(sm) and thought you might want to know about it. The Gomez PEER is a secure application that runs in the background of your system, and uses your PC’s spare capacity to measure the performance of […]

  Read more
Jan 0
Jan 0

Feng Shui……..which one is yours???

Take just a minute to take this test & see what happens! If you are honest this tells the truth — it’s pretty good. Write your answers on a paper, NO cheating!! The answers are at the bottom… Topik-topik yang berkaitan:It’s Now to turn your PC into Cash Machine Right now your PC is bored. […]

  Read more