Sebut sahaja bisnes internet, semua orang tau… Bisnes internet = jutawan. Tapi, benarkah bisnes di internet tuh boleh menjadikan seseorang tu JUTAWAN SEGERA?

Kalau sekitar 90-an dulu, kita hanya dihujani email dari bermacam macam jenis skim dan perniagaan yang menjanjikan keuntungan lumayan di internet… Tapi sekarang masa dan keadaan dah mula berubah, Iklan mengenai bisnes internet nih dah mula terpampang di dada akhbar. Sebut jer Monsunbiz, Seemore, Jutawan Forex… satu Malaysia dah tau malah ada yang sudah menyertainya pon walaupon modalnya x masuk akal dengan keuntungan yang bakal diterima… Apa yang menjadi persoalannya di sini ialah, benar ke perniagaan tuh boleh bawa keuntungan kepada peserta yang menyertainya??? Kenapa saya persoalkan ini? Sebab rata-rata yang menyertai program ini semuanya tersangatlah CELIK IT BUTA IT. Kesian kan? Dah join n dah dapat prodauk dengan bermodalkan puluhan ribu ringgit, tup tup tak tau guna product tuh, dan yang paling menyedihkan, pihak berkenaan xpulak menyediakan latihan yang sewajarnya berkaitan product yang mereka perkenalkan…

“Saya rasa terpanggil untuk review tentang program yang diiklan besar besar dalam Harian Metro ini. Sebagai seorang SMS Biz consultant, saya kesiankan mereka yang menyertai program berkenaan. Buktinya ada luahan peserta program ini :

Salam,
I ni dah join LLM yang MIRSB buat tapi semacam tak puas hati, apa tah lagi I ni buta IT. I pergi teknikal kelas-kelas yang dia orang buat dan banyak benda yang I blur. Last sekali dia orang keluarkan MOU. Tapi naik sain untuk yang I tak dapat sepenuhnya dan Agreement MIRSB yang I tak tengok so buat apa I nak sain. Tapi hati berbelah bagi samada nak teruskan atau tidak tapi I dah bayar penuh!!! Pening….. I am not interested nak jadi agen mereka apatah lagi presenter…. kelas tak habis boleh buat topik lain…. ada semacam yang tak kena….

Sumber: WC

Ini adalah antara pengalaman mereka yang terlibat. Saya tak dedahkan lagi mereka yang melaburkan RM100K untuk program ini…… ” REVIEW ARTICLE PENUH DISINI

Saya rasa terpangil nak tulis artikel berkenaan bisnes internet yang di jaja oleh dua IKLAN MANTAP yang terpampang di dada akhbar tempatan nih sebab rasa kesian kat makcik-pakcik even kawan kawan yang terlibat secara sengaja atau pun tak…keranatelah mengeluarkan modal yang begitu besar untuk memulakan perniagaan internet…. Bukan RM1oo atau RM200 tapi RM50k…. (Wohooooohoohohooo…. banyaknyer duit…) Rasanya DR.IRFANKHAIRI kluarkan modal bisnes internet nih x sampai pun RM1k.. dan dari apa yang saya baca melalui ebook-ebook percuma edaran internet marketer malaysia, Modal bisnes internet nih hanya WEB HOSTING + DOMAIN NAME + PRODUCT MANTAP + PROMOSI = KURANG RM5oo. Memang betul promosi yang menggunakan sms nih besar modalnya… tapi berbaloike guna promosi sms sedangkan produk kita hanya jual sabun mandi pamolive? Apa yang menyedihkan lagi, produk mereka nih, dah banyak di pasaran… SMS CONTEST, TEKA ITU TEKA INI, CINTA, HOROSCOPE…dan seangkatan denganyer lah yang mana dah banyak kat dalam akhbar sejak sekian lama… x pepasal kena bersaing pulak… dari beli hosting sms nih kan, baik join prepaid4u.net. Modal baru RM60.. kena dengan strategi… mmg bleh cecah RM60k sebulan baru betul bisnes menguntungkan… mmg nampak kecik jer modal… tapi tuh yuran keahlian… nak untung banyak, modal banyak ler. Sebab apa saya kata untung? walaupun saya x jual prepaid… tapi saya pengguna prepaid yang bleh dikatakan extreme… dalam sebulan mesti abeh RM100 tuk prepaid sahaja… tuh baru sms ngan kawan kawan. Belum masuk pepe contest kat tv tuh… kalau saya gile peraduan…. CUBE BAYANGKAN penggunaan prepaid saya sahaja? BERBALOIKAN kalau jual prepaid kat orang seperti saya…. (memang berbaloi… heee)

Berbalik pada persoalan tadi, Untung ke berbisnes di internet nih? atau pendek cerita, berbaloike join SEEMORE dan Monsun-Biz tuh?? saya dah ada jawapan nya, anda yang berkenaan, fikir fikirkan lah ye….

p/s

kalau saya ada RM50k tuh saya join prepaid4u.net jer.. xpon bukak ladang siput babi cacing ke… baru betul bisnes namanya… Kalau setakat nak berniaga kat internet nih…rajin2lah bertanya dengan otai2 internet marketer.. Join Kem motivasi mereka… saya komperm mereka juga bersetuju dengan pendapat saya yang mana bisnes internet nih hanya bermodalkan kurang dari RM500 setahun..

Bagi merka yang baru dalam menjana pendapatan di internet nih, saya nasihatkan janalah pendapatan dengan adsense,ramai dah berjaya..modal pon xbanyak keluar, tapi hasilnya memang memuaskan.

:up: Download ebook- menjana pendapatan dengan adsense di sini

Topik-topik yang berkaitan:

Selamat Menyambut Syawal….
Assalamualaikum kepada semua kawan-kawan dan juga pembaca blog ini... saya ingin...
Watch Full Movie Stronger (2017)
Stronger (2017)Duration119 minsGenreDrama.In CinemasSeptember 22, 2017LanguageEn...
Maximize your internet revenue with Associatecontent.com
Another way to earn money online is your blog articles.. Many advertising compan...
Working From Home: Sometimes You Got to Tell them to Shut Up
Very recently I had the opportunity to spend several days writing without being ...