“Jika anda ingin mempelopori penguasaan ekonomi di Malaysia, bermula lah dengan emas.”

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kegemparan bahawa kejatuhan nilai emas secara mendadak telah mengejutkan seluruh pelabur-pelabur newbie. Mereka merasakan dunia bagaikan gelap seketika kerana Harga emas jatuh sebayak 11.5% merupakan satu nilai yang sangat besar. Jika melabur setakat 10 – 20 gram mungkin tak terasa. Tap bagi pelabur baru yang menggunakan seluruh simpanan asb untuk membeli 1kg – 2kg emas akan lebih terasa dengan kadar penurunan sebegini.

Tetapi, kejatuhan nilai emas ini adalah menjadi berita baik bagi otai-otai emas. Mereka akan berlumba-lumba membeli emas bagi menambah koleksi pelaburan jangka panjang. Bagi newbie yang telah membeli pada harga mahal, anda tidak peru khuatir, masa anda tersenyum pasti akan tiba . Sepanjang tempoh 5tahun pemerhatian saya terhadap turun naik nilai emas berbanding nilai DOLAR USD, harga emas sebenarnya tak menoleh kebelakang lagi. Dari harganya RM 135 ( Julai 2007 ) untuk 1 dinar menlonjak kepada RM 754 ( September 2011 ). Satu kenaikan yang tak dapat ditandingi oleh mana-mana barang dagangan dunia..Mengapa ini terjadi?

Ianya berlaku disebabkan penghasilan emas didalam bumi telah berkurang dan semakin lupus. Emas-emas yang didagangkan hanyalah emas yang telah diubah bentuknya mengikut peredaran zaman. Keadaan emas adalah sama dengan kenaikan harga minyak dunia. Kedua-dua barang dagangan ini semakin susut didalam bumi dan yang didagangkan hanya baki yang tinggal. Atas sebab itu nilainya naik mendadak. Jadi jangan terpedaya dengan permainan yahudi yang mengatakan kejatuhan nilai emas menunjukkan pengukuhan nilai USD. Semuanya satu penipuan!

Mengapa pula berlaku kejatuhan nilai emas semasa? Ini adalah kerana pemegang emas terbanyak dunia ( yang xtahu siapa. ) telah menjual keseluruhan emas yang diperolehi semasa harga emas tinggi nilainya. Dengan memperoleh keuntungan yang banyak hasil penjualan emas, mereka membeli semula emas tersebut sewaktu harganya rendah. Situasinya begini ;

Pemegang Emas A = 10kg emas.

Pemgang Emas B = 10g emas

Pada harga tinggi iaitu RM200 segram Pemgang A dan Pemegang B telah menjual kesemua simpanan emas  mereka, menjadikan mereka memperolehi cash seperti ;

Pemegang emas A = RM 2 juta

Pemegang emas B = RM 2000

Jika 1000 pelabur emas berbuat sedemikian bermakna lambakkan emas telah terjadi. Berlaku sedikit penurunan harga keatas nilai emas kerana tiada pembeli emas yang membeli pada harga tinggi. Seperti yang berlaku sekarang, harga emas turun sehingga RM 177 segram. Kita lihat apa yang berlaku kepada Si A dan Si B tadi?

Pemilik emas A = RM2juta dan Pemilik emas B = RM2000 akan menggunakan seluruh wang yang ada untuk membeli semula emas mereka pada harga yang murah, bermakna  mereka akan memperolehi,

Pemilik emas A = 10kg x RM 177 = Beliau menggunakan RM 1.77 juta sahaja dari Hasil penjualan terdahulu untuk membeli semula emas beliau. Ini bermakna beliau meraih keuntungan sehingga RM230 ribu. Satu nilai yang cukup banyak dan beliau boleh menambah koleksi emas ataupun membeli sebuah rumah secara cash. Tetapi bagi seorang pelabur yang bijak, mereka akan menggunakan keuntungan RM230 ribu itu untuk membeli 10 – 15 buah rumah kos sederhana dengan hanya membayar 10% wang pendahuluan bagi setiap rumah. Setiap rumah akan disewakan untuk menampung kos pinjaman bank. Nah Kekayaan berganda bagi seorang pelabur emas.

Pemilik emas B = 10g x RM177 = Beliau hanya menggunakan RM 1770 sahaja dari hasil jualan terdahulu dan baki yang ada, beliau simpan di ASB. Tidak ada yang boleh dibanggakan dengan hanya 10g emas.Bagaimana ingin mengumpul emas sehingga berkilo-kilo tu?

Mulakan simpanan anda dengan simpanan emas. Harga emas tidak akan turun dan tidak akan pernah turun. Ia hanya permainan mata wang bagi golongan yang memiliki emas berkilo-kilo seperti Pemilik Emas A tadi. Mereka akan membeli dan menjual semula emas mereka bagi mendapatkan lebihan cash dari perbezaan kenaikan dan penurunan nilai emas. Siapa mereka? ZIONIS Laknatullah.

Saya menyeru orang kaya yang beragama Islam agar membeli emas2 ini semasa harga nya turun kerana adalah sesuatu yang pasti bahawasanya nilai emas ini akan naik mendadak kerana pemilik terbanyak emas adalah golongan yahudi. Mereka amat fasih dengan Islam, umat islam sendiri tidak sefasih mereka. Mereka menghafal al-quran, mereka mengkaji hadis, mereka yakin kiamat itu terjadi, tetapi mereka golongan yang ingkar. Mereka akan berusaha sedaya upaya melawan Allah. Mereka lah yang telah merosakkan system ekonomi Islam. Mereka menguasai emas untuk menghancurkan Islam.

Kita sebagai pemilik emas B atau pun bakal pemilik emas B, berusahalah untuk menambah koleksi simpanan anda. Agar kita seluruh umat Islam berjaya memiliki dan menguasai semula ekonomi Islam seperti pejuang – pejuang Islam terdahulu. Rasullullah juga menawan Madinah dengan ekonomi. Baginda telah membeli 1biji telaga dari seorang saudagar yahudi, lalu baginda mengarahkan bahawa telaga itu diwakafkan. Setelah telaga diwakafkan, saudagar yahudi tersebut mengalami kerugian. Akibat tidak mahu menanggung kerugian yang lebih teruk lagi, saudagar yahudi tersebut telah menjual keseluruhan telaga yang dimilikinya kepada rasulullah. Nah Seluruh Madinah sekarang dikuasai Islam hanya kerana air.

Apabila Islam menguasai ekonomi, segala usaha menjatuhkan rejim yahudi menjadi teramat mudah. Sekarang mereka menguasai hampir keseluruhan emas, Kita ambil peluang memiliki emas yang telah turun harga ini. Saya tidak menjual emas, tapi saya membeli emas. Jika ada pelabur-pelabur newbie yang membaca artikel ini, anda boleh mendapatkan emas-emas anda diluar sana. Masih ramai penjual-penjual emas yang mahu menjual emas mereka pada harga yang murah kerana ekonomi kita masih dikuasai oleh wang kertas ciptaan Yahudi.

Saya menyeru pembaca semua, mari mula menyimpan emas walaupun 1g sebulan. Anda akan tersenyum di kemudian hari dengan emas-emas yang terkumpul. Dimana anda boleh mendapatkan emas dalam bentuk yang kecil ini? Poh kong ada, Ar-rahn ada, kedai emas ada. Anda boleh membelinya. Kepada pembaca yang telah mempunyai simpanan ASB mencecah 200k tuh.. Jom pakat ramai-ramai beli emas. Laburkan keseluruhan simpanan anda dengan membeli emas pada harga yang murah ini, kerana anda tidak akan bertemu lagi dengan harga sebegini. Anda boleh menyemak harga semasa di www.publicgold.com.my atau pun www.kitco.com . Emas tersebut adalah emas anda, bukan emas saya. Bukan emas kawan anda. Tetapi ianya milik anda. Anda boleh memanipulasikan emas milik anda untuk mengembangkan perniagaan anda. Bagaimana memanipulasikan emas yang dimiliki ini, anda boleh membaca artikel saya sebelum-sebelum ini. Saya ada mengajarkan kepada anda bagaimana memanipulasikan emas anda.

Segalanya terserah pada anda, mahu membantu Islam dari akar umbinya kah ataupun hanya memekik-mekik melaungkan perkataan BERSHIT 2.0 itu kah? Kita lebih ramai dari pemimpin. Kita lebih ramai dari penjual emas.. Kuasa ditangan kita. Jihad dijalan Allah bukan hanya berperang dan menumpahkan darah.Bukan hanya menjerit-jerit menyebut kalimah Allah. Sedikit usaha yang murni ini juga jika dilakukan kerana Allah, kita telah melangkah kearah Jihad fi-sabilillah. Insyaallah.

Topik-topik yang berkaitan:

Penat + xda Masa = Malas
Assalamualaikum, First of all aku nak wish epi ari raya Qurban kepada semua u...
Feng Shui……..which one is yours???
Take just a minute to take this test & see what happens! If you are hon...
Kegilaan Bisnes Internet dan Google Adsense
Sebut sahaja bisnes internet, semua orang tau... Bisnes internet = jutawan. Tapi...
Nothing to say
Selamat Tahun Baru Cina kepada kaum cina di Malaysia khususnya... di sebalik kes...