Sebut jer pasal kenangan terindah nih, mesti ada yang fikir pasal kenangan dengan yang tersayangkan… Sebenarnya ada yang lebih indah dr kenangan dengan yang tersayang yang xmungkin kita dapat balik sekarang… Apa yer? Kenangan kita masa sekolah dulu lah…

Cuba Ingat Balik peristiwa nih….

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?….hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan .
mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah… ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal. ni sure korang igt…program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb…

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul tapak tangan… kan ?
semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin. time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu…ada yang suka stoking tebal laaa… internet? email? Menda alah ape tu? CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 5 inggit je. kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee, Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, ‘telur’ keras warna warni, ‘rokok’ chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, ‘Ti Kam’. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class. tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek kat luar skola tuh… lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal. lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa… permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, ‘Pepsi Cola one-two-three’, ‘Police & Sentry’, main kejar2 duduk…

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada byk2 color tu. kalau nak makan, kene
patahkan kat tengah2 die!lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm free viagra sample pack by mail..ni pun kita main dulu ni. baling2 kapur laa. hmm…budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu ‘We Are the World, We Are the Children…’ dan lagu ‘Uptown Girl’ yang diorg tau, yg Westlife nyanyi….bkn Billy Joel nyanyi… bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.
AIDS wujud sejak diorg lahir. CD pun wujud time diorg lahir. Michael Jackson dah putih dah time tu. Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru. Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer. Diorg tak penah tau pun ‘Atari’ dgn ‘Game & Watch’. Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih…. dan diorg skarang tak reti nak switch on TV kalau xde remote control. dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa handphone…

hmm…jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum
2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin
3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je
4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone
5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari
6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2, nakal2 dulu…
7. last skali, bile dah bace artikel ni, korang akan terpikir utk sebarkan dkt member2 lame korg.
Sure diorg suke punye laa…hehehe

Topik-topik yang berkaitan:

Tipah tertipu lagi bang….
"Tipah tertipu, tipah tertipu bang…." begitulah dialog yang diucapka…

Kegilaan Bisnes Internet dan Google Adsense : Bhg 2
Assalamualaikum,

Dalam entry yang lepas saya menyentuh isu monsun biznes yang…

YeAh dah nak Raya

Selamat hari raya kpd yang sudi melawat blog nih, berhati2 semasa pulang ber…

Nothing to say
Selamat Tahun Baru Cina kepada kaum cina di Malaysia khususnya… di sebalik kes…

Topik-topik yang berkaitan:

Latihan Industri di Putrajaya
Pada cheap nfl jerseys 16 Jun 2007, realmadriden saya telah di hantar ke Pu...
Mungkin anda adalah MANGSA??
Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membaca...
The best application for iphone eva…
Today is the last day for my holiday... On the next two days will be my working ...
Kejatuhan Nilai emas dan Pengukuhan Nilai USD satu PENIPUAN
“Jika anda ingin mempelopori penguasaan ekonomi di Malaysia, bermula lah dengan ...