Rejab telah melabuhkan sayapnya. Menyusul nanti Syaban, juga akan melabuhkan tirainya dan diikuti dengan kemunculan Ramadhan yang penuh padanya berbagai kemuliaan.
Alhamdulillah, tidak beberapa hari lagi kita akan bersama-sama menyambut kehadiran Ramadhan al Mubarak 1428 Hijrah. Tidak kita sedari bahawa sudah berlalunya Ramadhan 1427 H, setahun yang lalu, kini tiba kembali kehadirannya. Ayuh, kita bersama menyambut kehadirannya dengan azam dan tekad yang lebih berganda dan bersemaraklah malam-malam dan siangnya dengan ertisebenarnya penghidupan.
Maka dengan itu sebagai permulaannya, marilah kita hayati doa Malaikat Jibril :

Do’a Malaikat jibril Menjelang Ramadhan ” “Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut: * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada); * Tidak berma’afan terlebih dahulu antara suami istri; * Tidak berma’afan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya. Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali.
Dapat kita bayangkan, yang berdo’a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jum’at. krananya melalui pesan ini saya memohon maaf jika slama ini saya memiliki kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengajakan…heh

Topik-topik yang berkaitan:

Luangkan sedikit masa untuk Allah...
Baca jika anda ada masa untuk ALLAH. Bacalah sehingga habis. Saya hampir m...
Bahagiakah perkahwinan hanya kerana cinta
Barangkali kisah ini boleh menjadi renungan bagi kita, terutamanya yang ingin b...
DAH kena TAg.........
Sori ar lambat membalas tag nih....almaklum baru pertamakali kena tag... Ok..kit...
Khas buat perempuan yang suka mengait
Tree Cozy Tree, Yarn 600"h x 300"w x 300"d(varies) 2005 Scu...