“Tipah tertipu, tipah tertipu bang….” begitulah dialog yang diucapkan oleh si tipah ( lakonan Shiela Majid ) adik tiri kepada Ali ( lakonan Azmil Mustafa ) yang dipaksa berkahwin kerana disyaki bersekedudukan dengan si tipah dalam filem Ali Setan pada satu masa dahulu…

Entry ini ditulis bukanlah untuk mengingatkan kita kepada lakonan Ali Setan yang gila-gila tu, dan x juga untuk menyanyikan lagu Rudfage ( betol ker aku eja nih??? kalo salah tuh sorriii la kepada peminat kumpulan berkenaan ). Namun tak pula cuba membincangkan isu si dara (dara lah sangat) yang tertipu dengan si teruna ( duda kot ) lalu menyerahkan daranya untuk santapan si teruna dan akhirnya jadi Cia ( bohsia ) yang menjadi hidangan malam mat mat rempit yang sentiasa tertunggak bil air nya itu…

Apapun kewujudan entry ini masih ada kaitannya dengan golongan yang menipu ( durjana ) dan tertipu ( sengaja dibiarkan untuk ditipu ) ..kepada yang terasa tu nak mintak maaf awal-awal nih…kang meninggal x dapat nak mengucap pulak… ooh!… Apa pulak kesnya yer? sume nya bukan SKIM CEPAT KAYA KOT?…. Ni bukan skim cepat kaya tuan/puan/adik-adik/kakak abang… nih merupakan produk yang kita sedia maklum keberkesanan marketing strateginya… dan pulangan keuntungan yang memang pasti lumayan… ( APA da… Bg tau la ) dengan menggunakan sistem ini, pihak MAESTRO mendapat pulangan yang menguntungkan dengan program realitinya Akademi Fantasia.. One In The Million, Gangstarz, Raja Lawak sehinggakan menular ke badan badan kerajaan seperti e-filling, JPJ, dan POLIS sendiri menggunakan perkhidmatan ini untuk memantapkan operasi mereka…

X dapat tangkap lagi ke apa yang cuba saya sampaikan nih?? ( sedey la macam ni… nampak sangat xda bakat nak menulis… huuuu )
YA…. KHIDMAD PESANAN RINGKAS tuan/puan/adik-adik/ kakak abang…. atau lebih fofular ( popular )  dengan panggilan SMS ( ????apa kaitannya dengan tipah tertipu tuh?…. ooh! ) IRWAN Dhanil bersungguh-sungguh memperkenalkan program buat duit dengan SMS… tapi kita xpercaya, tapi kenapa PUAN NORA a.k.a WANITA berjaya dengan bisnes internet berjaya memperdaya sekelian mangsanya dengan memperkenalkan MONSUNBIZ yang kununnya memberi pulangan lumayan setelah melabor dengan mereka… saya rasa terpanggil untuk menulis entry ini kerana saya menjadi salah seorang mangsa yang terpedaya ( nasib xda modal nak mulakan berniagakalau x berjujuran lah air mata kerana baru tau yang MONSUNBIZ tu adalah SCAM) .. Saya terbaca entry yang ditulis oleh saudara MOHDISMAIL ,( antara otai-otai internet yang terkenal tuh) tentang monsunbiz nih ada lah scam. Kalau nakkan kepastian, klik nih anda akan di bawa terus kepada artikel tersebut. Mula.mula baca, mmg xpercaya, tapi setelah membuat beberapa review keatas komen yang dibuat, rata-rata menyokong bahawa monsunbiz tuh PENIPU..

antara ulasan yang dibuat oleh blogger lain

http://www.shamsuriyadi.com/2008/03/27/pandangan-saya-terhadap-mirsb-monsuncallcenterpayment-gatewaybossmailer/

http://www.noorizamshah.com/2008/03/28/bossmailer-spam-yang-menggila/

http://earncent.com/blog/2008/04/08/edisi-siasat-adakah-monsun-biz-dan-bossmailer-itu-scam/

p/s jgn lah menipu KAK NORA oit… anda bukan sahaja mengurangkan kepercayaan orang ramai terhadap bisnes internet nih, malah lebih buruk lagi anda membawa mesej yang orang islam itu PENIPU… oh… beratnya tanggungjawab… kenapa saya kata begitu… PIKIR LA SENDIRI assalamualaikum!

– suka dengan cara DR.IRFANKHAIRI menyampaikan tips perniagaan internet… nih baru betul usahawan internet….cayo cayo doc

Topik-topik yang berkaitan:

Believe me, ‘practice makes perfect’ and never stop
contactbrides.com is perfect for dummies in dating. Here I found not only the ne...
Penat + xda Masa = Malas
Assalamualaikum, First of all aku nak wish epi ari raya Qurban kepada semua u...
Nothing to say
Selamat Tahun Baru Cina kepada kaum cina di Malaysia khususnya... di sebalik kes...
Working From Home: Sometimes You Got to Tell them to Shut Up
Very recently I had the opportunity to spend several days writing without being ...